Барселона договори холандски талант

Холандският клуб Грьонинген и испанския Барселона са постигнали споразумение за трансфер на полузащитника Людовит Рейс през лятото, съобщава Радио Каталуня. Двете страни са се споразумели 18-годишният талант да премине на Ноу Камп срещу 2,5 милиона евро.

Людовит Рейс е словак по произход, като и двамата му родители емигрират и се женят в Хаарлем, където се ражда и талантливият полузащитник. Самият той е наясно, че след трансфера ще заиграе предимно във втория отбор на Барселона като начало.

Ханс Найланд, генерален мениджър на Грьонинген заяви, че през миналата седмица са посрещнали делегация от Барселона, водена от Хосе Бакеро.

„Разговорът мина много добре, сега предстои нова среща. Не сме приготвили все още договора, но всичко върви в тази посока. Наясно сме, че най-вероятно от лятото Людовит Рейс ще се премести на Ноу Камп, коментира Найланд.

Според източници от Холандия, Грьонинген са били заковали цена от 6 милиона, но това не беше потвърдено. Самият Людовит многократно подчертава, че е фен на Ливърпул и иска да продължи там кариерата си. За момента обаче интерес от Анфийлд не е забелязан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *